Guide til hvordan du bygger dit eget spisebord

Guide til hvordan du bygger dit eget spisebord

december 8, 2022 Slået fra Af Josefine

Du har besluttet dig for, at du er klar til at tage fat på et gør-det-selv-projekt og bygge dit eget spisebord. Det er fantastisk! Det bedste ved netop dette projekt er, at det ikke er så svært, som du måske tror.

Der er selvfølgelig et par ting, du skal huske på, før du går i gang. I denne guide vil vi gå dig gennem trinene for at bygge dit eget spisebord – herunder hvilke materialer du skal bruge, og hvordan du sætter det hele sammen.

Når du er færdig med at læse denne vejledning, er du klar til at gå i gang med at bygge dit helt eget spisebord. Lad os komme i gang!

Saml de materialer, du har brug for til dit plankebord

For at bygge dit eget plankebord skal du bruge plankebordets bordplade samt bordben til plankebordet. Her kan du kigge på diverse webshops, som selve planke bordplader og bordben til plankeborde.

 

Efter du har fundet den helt perfekte bordplade og de perfekte bordben, så er næste skridt at samle disse to dele.

Fastgør bordbenene til bordpladen

Hvordan du skal samle bordbenene og bordpladen kommer naturligvis an på hvilken bordplade og hvilke bordben du har købt. Når du køber bordben og en plankebord bordplade fra en webshop, så vil der dog næsten altid følge en meget klar guide med til hvordan du fastgør bordbenene til bordpladen.

 

Det handler altså bare om at følge den guide, som fulgte med dit køb. Hvis ikke der er en guide med i pakkerne, så anbefaler vi, at du kontakter den butik, som du har købt delene fra. Deres kundeservice bør være i stand til at hjælpe dig med at bygge dit plankebord.

 

Efter du har samlet delene, så er du dog ikke helt færdig. Typisk vil du også skulle slibe og farve din bordplade, så en kan holde til at blive brugt, men også så den står i lige præcis den farve, som du gerne vil have den i.

Forsegling, slibning og farvning

Når du samlet bordet, skal du forsegle og slibe det. Hvis du vælger at bruge træ, skal du bruge et miljøvenligt træbeskyttelsesmiddel til at beskytte dit bord mod varme og vand. Efter det er tørt, skal du slibe overfladen igen forsigtigt forsigtigt med sandpapir.

Du kan også vælge at give dit bord et strejf af farve. Der er mange malingstyper til rådighed, herunder akryl, lak og latexmaling. Hvis du vil have et moderne look til dit bord, kan du male det sort eller grå! Du kan også lave kreative mønstre på overfladen for at give det et personligt præg.

Efter du har fulgt disse skridt, så vil du have glæden af et smukt plankebord, som du helt selv har samlet.