Sådan renser du et stoppet afløb

Sådan renser du et stoppet afløb

november 25, 2021 Slået fra Af Josefine

I denne artikel ser vi nærmere på hvordan man selv kan sørge for en effektiv rensning af stoppet afløb, samt på hvorfor tilstopninger sker, så man bedre kan undgå dem i fremtiden. Så oplever du også problemer med et stoppet afløb, så læs med her og få lidt gode råd til hvordan du kommer tilstopningen til livs.

Hvorfor stopper dit afløb

Dine afløb stopper til efterhånden som der ryger ting igennem, som ikke bør smides i afløbet, og som sætter sig og bliver årsagen til tilstopninger. i Køkkenafløb eksempelvis, vil madrester ofte være årsagen til tilstopninger af dine afløb, ligesom fedtrester sætter sig og øger risikoen for tilstopninger. Over tid vil kombinationen af madrester, fedt og andet, samle sig sammen og stoppe dit afløb til.

Det skal du bruge for at rense dit afløb

Når du skal have renset dit afløb fri for tilstopning, så er der nogle ting du skal have klar. Her får du en liste over nogle af de ting du bør have parat, når du skal rense dine afløb:

1.    Gummihandsker

Husk at bruge gummihandsker når du skal rense dine afløb. Så er du nemlig bedre beskyttet mod at skadelige materialer kommer i kontakt med huden.

2.    Skruenøgle

Det kan være nødvendigt at gøre brug af en skruenøgle, for at kunne komme ind i sit afløb og rense. Er også et brugbart værktøj til at holde rør på plads.

3.    En tom spand

Når du løsner og skruer dine afløb fra hinanden, så vil du ofte opleve at der løber væsker ud fra afløbet. Det vil man rigtig gerne undgå kommer på gulvet, så sørg derfor for at have en tom spand du kan stille under afløbet, som kan opsamle væskerne fra afløbet.

4.    kludde

Selv med en spand, så kan du ikke helt vide dig sikker på at der ikke spildes på gulvet. Det kan derfor være en god idé at have nogle kludde klar, så man hurtigt kan få tørret op.

5.    Lommelygte

Alt afhængig af hvor dit afløb er placeret, kan det godt være et mørkt miljø, og der kan derfor være behov for at kunne få lys med en lommelygte.

Hvordan renser du dit afløb?

Efter at have gennemgået hvad du skal bruge for at rense dit afløb, er det nu tid til at se på hvordan du rent faktisk renser dit afløb fri for tilstopninger.

1.    Forsøg at fjerne tilstopningen med hånden

Se om du kan komme ind til tilstopningen med hånden. Brug i den forbindelse gummihandsker, og hav gerne lommelygten parat hvis der skulle være behov for at få bedre lys.

2.    Forsøg med kogende vand

Det kan mange gange hjælp at hælde et par liter kogende vand igennem afløbet. Det kogende vand opløser nemlig fedt og andet ophobet slam og rester, og kan mange gange få tilstopningen til at løsrive sig.

3.    Benyt bagepulver og eddike

Dette råd går i kombination med det kogende vand, og kan give en forbedret effekt. Tag 1 kop bagepulver, og 1 kop eddike og hælde i afløbet. Lad det sidde lidt, og skyl herefter igennem med det kogende vand.

4.    Tøm vandlåsen

Hjælper ovenstående ikke kan du forsøge at tømme vandlåsen. Brug en skruenøgle om nødvendigt, og sørg for at placerer en spand under afløbet til at opsamle væsker.

Få hjælp til kloakservice

Har du ikke selv held med at få fjernet tilstopningen i dit afløb, kunne det tyde på at der er behov for professionel hjælp til kloakservice. Søg efter og få hjælp af en kloakvirksomhed i dit lokalområde, som hurtigt kan rykke ud og hjælpe med at få renset dine afløb fri for tilstopninger.