Få dit byggeprojekt godkendt – med garanti

Få dit byggeprojekt godkendt – med garanti

oktober 26, 2022 Slået fra Af Josefine

Mange oplever, at det ikke er så nemt endda at få en godkendelse igennem til et byggeprojekt, og det er der en god grund til. Kravene er de seneste år blevet skærpet og derfor er det en rigtig god ide at alliere sig med en dygtig byggerådgiver, der kan give den rigtige vejledning omkring projektet, så du kan komme i mål med drømmeprojektet så hurtigt og smertefrit som muligt.

 

Få hjælp til din byggetilladelse

 

Vi oplever især at private støder hovedet mod muren, når de skal have en byggeansøgning igennem hos kommunen. Derfor er der en markant stigning i antallet af private der kommer til os med ønske om hjælp til deres byggetilladelse.

 

Det kan for mange føles uoverkommeligt at sætte sig ind i regler og paragraffer der er nødvendige for at opnå godkendelse til byggeriet. Det er uanset om det drejer sig om en tilladelse til et drivhus, en carport eller udstue, udvidelse af beboelsen på førstesalen, etablering af badeværelse i kælderen eller noget helt andet. Uanset opgaven, er det ikke en let sag at gennemskue, hvordan man kommer hurtigt igennem processen med kommunen.

 

Som tidligere byggesagsbehandlere, har vi den erfaring der skal til, for at få dig hurtigt igennem systemet. Og derfor kan vi garantere hurtigt og effektiv hjælp til din byggeansøgning så du hurtigt kan få din byggetilladelse igennem.

 

Problemet opstår ofte ved ibrugtagningstilladelsen

 

En ting er at få byggetilladelsen igennem, noget helt andet er at få byggeriet godkendt. Igen har reglerne ændret sig markant, og hvad mange ikke ved er at det først er når byggeriet skal ibrugtages at man skal dokumentere, at det er lavet i overensstemmelse med gældende retningslinjer.

Det har den uheldige konsekvens at du kan blive pålagt at lave byggeriet om, hvis ikke kravene er opfyldt. Til eksempel kan nævnes, at hvis du har isoleret med 150mm hvor reglerne fordrer 300 mm, ja så skal dette bringes i orden før du må tage byggeriet i brug. Og det kan altså indimellem være ganske omstændigt at udbedre fejl, og i værste fald kan en nedrivning blive en nødvendighed.

 

Hvis du hyrer en dygtig byggerådgiver ind på sidelinien til at bistå dig i processen, ja så er du garanteret at undgå disse fejl og dermed komme ud i problemer med at opnå godkendelser til dit byggeri.

 

Mange penge at spare med en uvildig byggerådgiver

 

Nogle vælger selv at tage opgaver i forbindelser med et byggeri for at spare penge. Men det sker rigtigt ofte at der sker nogle beskostelige fejl, der gør det dyrt og langsommeligt at få projektet kørt i mål. Hvis du hyrer en uvildig byggerådgiver ind til opgaven, vil han spare dig for uforudsete problemer og udgifter i forbindelse med dette, men projektet vil også køre langt nemmere og glattere. Afhængigt af projekt størrelse og type, så kan der være mange penge at spare hvis dit projekt kører glat og smertefrit igennem fart start til slut.

 

Uddeleger det arbejde, du selv har mindst lyst til at udføre

 

Der er ingen regler for hvor mange eller hvor få opgaver du sender videre til din byggerådgiver. Mange gør det, at de vælger at få byggerådgivning på de områder hvor de ved, de kommer til kort. Og så tager de selv de opgaver, hvor deres kompetencer ligger. På den måde bliver du spillet god i samarbejdet med din rådgiver.

Du aftaler selv med personen, hvad denne bør stå for. Det kan feks. være sådan noget som projektering af projektet, dialogen med håndværkere og entreprenører, rådgivning omkring håndværksmæssige løsninger, rådgivning om tilladelser, dialog med kommune og myndigheder. Du kan få hjælp til det hele, og det vil med garanti forbedre din nattesøvn.

 

Uvildig byggerådgivning giver flere vinkler på sagen

 

En byggerådgiver er typisk ganske uvildig. Det betyder han ikke skal varetage nogen interesser, og kan derfor rådgive dig til den bedste løsning uden at være begrænset af forhandleraftaler. I mange tilfælde vil en sådan samarbejdspartner kunne komme med bud på løsninger, som hverken du eller entreprenøren har tænkt på. Fokus er at finde den bedst mulige løsning til dit byggeri, så det fungerer både i funktion og udtryk.

Den uvildige rådgivning åbner ofte også op til mere prisbillige løsninger, fordi man ikke er begrænset af aftaler med leverandører.