Gode råd til el planen

Gode råd til el planen

juni 22, 2022 Slået fra Af Josefine

Dette indhold er sponsoreret

 

Hvis du har planer om at nybygge et hus, så står du overfor en lang række praktiske detaljer, som du skal have styr på. Du skal have de rette materialer, designe dit hjem og lægge en plan for byggeriet af dit nye hus. 

Et grundlæggende element, som er vigtigt for et succesfuldt nybyggeri, er en god el plan. Selvom nogle dele af en el-installationen kan ændres senere, så er de store tekniske installationer vigtige at få på plads tidligt i byggeprocessen, så dit hus står klart med en smart el-installation. 

Sådan lægger du en el plan

Når du skal lægge en el plan for dit byggeri, så står du overfor nogle valg, som hjælper dig med at få lagt en succesfuld el plan. Disse valg er først og fremmest vigtige at foretage baseret på dine ønsker og behov for el i dit hus. 

For det første er det vigtigt at lægge en plan, som passer med dine ønsker og behov. Lad behovene i din dagligdag være med til at afgøre, hvilken plan du har brug for. Dermed kan du nemmere sammensætte en plan med en elektriker, uden at du lader dig rive med af alle de mange muligheder. 

Find en god plan

For det andet skal du beslutte dig for, om du ønsker en traditionel el plan eller en smart plan. Langt de fleste vælger en traditionel plan, som blandt andet indeholder gulvvarme, lys og andre grundlæggende el-installationer. 

For andre kan en smart plan være den bedste løsning. Her får du mulighed for at styre al elektronik fra din mobil. Det gælder al elektronik i huset, lige fra ovnen og vaskemaskinen, til belysning og varme. 

Du kan finde mere information om en god el plan og regler og krav til el-installationer i hjemmet inde på denne hjemmeside. 

Gode råd fra nybyggere

For at komme godt i gang med din el plan, kan du med fordel finde inspiration fra tidligere nybyggere, som har stået i din situation og har skulle tage samme beslutninger som dig. 

Her finder du for eksempel råd til, hvor du med fordel kan installere lys og strømudtag, som du vil få glæde af i dit nybyggede hus.

For eksempel bør du få installeret lys på loftet, WiFi på loftet, strømudtag på de rette placeringer og få en stor el tavle med plads til flere grupper. 

Nogle gode tips til placering af strømudtag er for eksempel at placere stikkontakter i skuffer i badeværelset, under køkkenvasken og ved sengen, så du kan oplade alle elektriske apparater, som du har brug for i løbet af dagen.