Spar penge og få fliserne til at se nye ud

Spar penge og få fliserne til at se nye ud

december 10, 2021 Slået fra Af Josefine

Selvom du tror, at dine fliser har talt deres sidste dage, er dette ikke altid tilfældet. Faktisk kan du gøre en masse forskellige ting, for at dine fliser genopnår deres flotte og rene udseende. Du kan blandt andet bruge effektiv fliserens, passe på dine fuger og imprægnere dine fliser. Læs meget mere om dette herunder.

Effektiv fliserens

En af måderne hvorpå du kan holde dine fliser flotte og rene, er ved brug af effektiv fliserens. Dette er klart en af de smarteste og billigste løsninger, når det kommer til vedligeholdelse af fliser. Du kan finde enormt mange forskellige former for fliserens på markedet – noget bedre end andre. Fliserens beskytter dine fliser mod alt slags vejr, og holder dem desuden flotte og elegante hele året rundt. Er du i tvivl om, hvilken fliserens du skal have fingrene i? Så kontakt en fagmand og lær mere om fliserens.

Imprægnering af fliser

Når dine fliser er splinternye og flotte, kan det være en rigtigt god ide at bruge imprægnering for at bibeholde den fine overflade. Imprægneringer kan, ligesom fliserens, afvise vand, snavs og forskellige former for alger. Med fliseimprægnering forsegler du flisernes overflade, så alle former for uvedkommende elementer har svært ved at sætte dig. Køb eksempelvis mange former for fliseimprægnering hos butikskæden Bauhaus. Du vil med sikkerhed ikke fortryde dit køb og brug af den smarte fliseimprægnering.

Pas på dine fuger

Kæmper du meget med ukrudt og snavs i dine flisefuger? Så skal du med sikkerhed have fat i en god omgang fugesand eller andet form for fugebesejling. Der er ikke noget værre, og mere irriterende, end når de tomme fuger mellem dine fliser bliver overtaget af grimme alger, ukrudt og snavs. Dette kan du blandt andet bekæmpe med fugesand og ukrudtsbrændere. Når det kommer til beskyttelse af sine flisefuger, er det bare med at finde den kreative tankegang frem, og gøre det, der skal til. Når først dine flisefuger er blevet grundigt beskadiget, er der desværre ikke meget at gøre for at genoprette det rene og flotte udseende.

Skiftninger af fliser

Er alt håb ude, og kan dine fliser på ingen måde reddes, er der ingen anden udvej end at investere i et par flotte, nye fliser. Oftest er det blot en enkelt grim flise eller to, der skal udskiftes. Det er som udgangspunkt relativt let at udskifte en flise – så længe man blot er opmærksom på, at den skal flugte med de andre allerede eksisterende fliser. Vær derudover altid opmærksom på detaljerne omkring fliserne – herunder eksempelvis flisehuller og flisefuger.

Det kan ofte være en god ide at få en fagmand ind over projektet. På denne måde sikrer du, at alting står snorelige og flot.