Sådan rengør du dine invisalign skinner selv

Sådan rengør du dine invisalign skinner selv

december 14, 2021 Slået fra Af Josefine

Hvis du har fået invisalign, så kan du glæde dig over, at du kan forvente at få et lækkert smil i fremtiden, der giver dig lyst til at blotte de tænder, som du måske tidligere har været flov over. Det er så smart, at man i dag kan få rettet sine tænder med en usynlig skinne, så processen hen mod mere lige tænder, heller ikke er træls. Men det er klart, at oplevelsen måske ikke er så lækker, hvis man ikke sørger for at rengøre ens skinner. I denne artikel kan du lære, hvordan du selv med fordel kan rense dine invisalign skinner, så de er lækrere at tage i munden.

 

Så mange gange om dagen skal den vaskes

Det er med din invisalign, som det er med dine tænder – den skal vaskes to gange om dagen. Dette gør du naturligvis om morgenen og aftenen og de fleste, der bruger invisalign, gør det bare som en ekstra del af det med at børste tænder. Hvis du er typen, der ikke altid er lige god til at få børstet sine tænder både morgen og aften, så kan det også være smart, at man herigennem kan få en rigtig god vane med at gøre det.

 

Sådan foregår rengøring af skinnerne

Rengøring af skinnerne forgår ved, at du naturligvis starter med at tage dine skinner ud af munden med rene hænder. Derefter kan du med fordel holde én skinne under en have med lunken vand, hvor du kan starte med at børste og skylle én for derefter at gå videre til den næste. Det er vigtigt, at du får alt renset væk fra dine skinner, før du tager dem ind i munden for at sove med dem. Det er trods alt om natten, at man har dem på i længest tid ad gangen, uden man lige nemt kan tage dem af for at tjekke, om alt er, som det skal være.

 

Husk rene tænder, før du sætter skinnerne tilbage

Ligesom det er vigtigt, at du holder dine skinner rene, så er det også vigtigt, at dine tænder er helt rene, før du sætter skinnerne tilbage i munden. Hvis du ikke sørger for at gøre dette, så kan du jo fange et stykke mad i din tand, og det er noget af det, der virkelig kan være med til at give huller i tænderne. Derudover kan man også være så uheldig, at det betyder, at tænderne bliver rette i en forkert retning. Der er altså masser af god grund til, at man både sørger for at have en god hygiejne med sine tænder og sine skinner, når man bruger invisalign.

 

Du kan bruge tabletter til at rense dine skinner med

Men der er også en anden metode, som ikke erstatter, at man børster, men som man kan bruge som supplement til den anden rengøring. Du kan nemlig købe rengøringskrystaller. Disse kan lægges i vand sammen med dine skinner, og så hjælper de med at rengøre. Det kan også være en god idé nogle gange at gøre.