Spar penge på opvarmning af spabad

Spar penge på opvarmning af spabad

juni 12, 2022 Slået fra Af Josefine

Igennem de to Corona år og mange måneder med nedlukning, har danskerne haft flere penge mellem hænderne, der ikke er blevet brugt på sommerferier, spisning ude i byen eller andre oplevelser.

Nogle af disse penge er for rigtig mange danskere blevet brugt på at investerer i en udendørs spa til haven eller sommerhuset.

Denne tendens ser ud til at fortsætte og danskerne er mere villige til at investerer i opgraderinger til boligen.

For sommerhusejere der ønsker at leje deres sommerhus ud, kan det være en rigtig god investering at erhverve sig en udendørs spa, da man med en spa, kan tiltrække endnu flere lejere og hæve priserne på leje indtægterne en smule.

Men det er ikke altid bare fryd og gammen at have et udendørs spabad derhjemme eller i sommerhuset.

Elpriserne stiger

I de tider vi befinder os i lige nu, hvor elpriserne stiger og vi skal betale mere for at opvarme huset og bruge vores el apparater i hjemmet er det altid nyttigt med gode råd til hvordan man kan nedbringe disse stigende omkostninger.

Hvis du er en af de heldige ejere af at udendørs spabad, har du måske oplevet at det er blevet en smule dyrere at varme spabadet op, end det plejede at være.

Med en ekstra investering i spabadet, er der faktisk rigtig mange penge at spare i løbet af de næste mange år, du forhåbentligt stadig har de spabad.

Du kan nemlig købe en varmepumpe der kan kobles til spabadet og på den måde spare op med 75% af strømforbruget på opvarmning af din spa.

Det er en investering der kan tjene sig selv hjem i løbet af et år til halvandet, afhængigt af hvor tit du bruger dit spabad.

Der findes forskellige varmepumper i forskellige prisklasser og forskellige størrelser.

Her er det vigtigt du finder en der kan håndtere størrelsen på dit spabad.

Vi anbefaler at du som minimum finder en 7,5 KW varmepumpe, hvis den skal kobles til et spabad.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en maskine med et indbygget varmelegeme der tager energien fra luften eller jorden og omdanner denne energi til brugbar varme, i dette tilfælde til dit spabad.

Der bliver installeret et by-pass i dit spabad, hvor vandet i stedet for kun at løbe rundt i spabadet, bliver stoppet af dette by-pass og løber ud igennem varmepumpen og igennem varmelegemet heri og tilbage i spabadet og bliver opvarmet på denne måde.

Varmepumpen er forbundet til spabadet igennem to slanger, hvor det kolde vand kan løbe fra spabadet og det opvarmede vand kan løbe tilbage ind i spaen.

De fleste varmepumper der kobles til spabade bruger ikke jordenergien, men energien fra luften og omdanner den til det varme vand.